Thursday, May 17, 2012

Εισαγωγή στον Φιλοτελισμό ΜΕΡΟΣ Α'

Ο φιλοτελισμός είναι το χόμπι της συλλογής και της μελέτης των γραμματοσήμων.Ξεκίνησε σχεδόν από την εποχή που εκδόθηκαν τα πρώτα γραμματόσημα πριν από πολλές δεκαετίες και καλά κρατεί μέχρι και τις μέρες μας.

Το γεγονός ότι κάθε χώρα εκδίδει τα δικά της γραμματόσημα κατά την διάρκεια του έτους, το μικρό τους μέγεθος και οι ενδιαφέρουσες παραστάσεις που εικονίζουν πολλές φορές, οδήγησαν στην ανάπτυξη αυτού του χόμπι.

Άλλωστε πριν από μερικές δεκαετίες οι άνθρωποι επικοινωνούσαν αρκετά με γράμματα αφού τα email,το skype και τα κινητά που μας έφερε η τεχνολογική πρόοδος  δεν υπήρχαν,τα γράμματα ήταν ο κύριος τρόπος επικοινωνίας οπότε τα γραμματόσημα από τους φακέλους που λάμβαναν μπορούσαν ανέξοδα να τα κρατήσουν..

Τότε δημιουργήθηκαν και τα πρώτα άλμπουμ γραμματοσήμων τα οποία τις περισσότερες φορές εικόνιζαν τα γραμματόσημα της κάθε σειράς για συγκεκριμένη χώρα  όπως εκδόθηκαν οπότε όταν αποκτούσε ο συλλέκτης το γραμματόσημο το κολλούσε με κάποιο τσιγαρόχαρτο που ονομάζεται σαρνιέρα (αυτό βέβαια κατέστρεφε την γόμα του γραμματοσήμου αλλά μικρή σημασία είχε τότε)..
κάπως έτσι ξεκίνησε ο φιλοτελισμός...

                                                                          Συνεχίζεται......


No comments:

Post a Comment